Vad gör Svenska brukshundklubben?

Svenska brukshundklubben är en förening för i princip alla som äger en hund och som är intresserad av att aktivera sig. De flesta hundar tycker som bekant om att vara utomhus mycket, och för många räcker det inte med tre snabba promenader om dagen. Många, både hundar och ägare, gillar att spendera mycket tid tillsammans och gå på långa promenader. En hel del har också upptäckt hur roligt det är att tävla med sin hund och även här fyller Svenska brukshundklubben en funktion. Genom att bli medlem i klubben får man möjlighet att gå på olika kurser inom hundsport. Det kan handla om söktävlingar, agility, rallylydnad eller så kallad weightpull. Svenska brukshundklubben har över 300 lokala klubbar runt om i landet, så det finns nästan helt säkert en förgrening i närheten av din stad.

Svenska brukshundklubben och vad de kan göra för din hund

Svenska brukshundklubben och dess historia

Svenska brukshundklubben har en lång och anrik historia som sträcker sig nästan 100 år bakåt i tiden. Klubben bildades redan 1918 och har idag över 60 000 medlemmar. Svenskar älskar helt enkelt sina hundar och gillar att spendera mycket tid med dem, gärna ute i naturen. Svenska brukshundklubben har som sitt huvudsakliga syfte att utbilda folk om hundar och hur man får dem att må bra, samt att utveckla olika hundraser så att de mår bra, både fysiskt och psykiskt.

Utöver detta så samarbetar också Svenska brukshundklubben med försvarsmakten. De rekryterar bland annat hundintresserade människor samt tar föder upp hundar som på olika sätt kan användas inom försvaret, eller för Sveriges katastrofberedskap. Hundar fyller faktiskt fortfarande flera viktiga samhällsfunktioner, bland annat när det gäller sökande efter försvunna personer eller inom olika polisiära ärenden.

Om du är nyfiken på den här föreningen och kanske vill bli medlem i en lokal klubb som anordnar aktiviteter för dig och din hund så kan du kontakta denna organisation. Medlemsskap kostar väldigt lite med tanke på vad man får för pengarna, och din hund kommer garanterat uppskatta detta!