Om Munkedals brukshundklubb

För den som är intresserad av att träffa andra hundägare i området kring Munkedal så finns Munkedals brukshundklubb. Den här föreningen har delvis som syfte att stärka rättigheterna för hundar i Sverige, men framförallt är det en klubb som vill bygga upp en gemenskap kring de som har en brukshund. Munkedals brukshundklubb anordnar ett flertal kurser för den som är intresserad av att veta mer om hur man håller sin hund glad och aktiv. Det kan handla om kurser i till exempel agility och dressyr, men också bara om vilken typ av aktiviteter man bör ta med sin hund på. Munkedals brukshundklubb är givetvis belägen i Munkedals kommun i Västra götaland. Orten Munkedal ligger två och en halv mil från Uddevalla, och hundklubben lockar medlemmar från hela Västkusten.

Munkedals brukshundklubb passar dig som vill hålla hunden aktiv

Munkedals brukshundklubb och aktiviteter

Även om Munkedals brukshundklubb så klart främst är till för att främja välmåendet för hundarna, så kan även hundägarna ha roligt på de sammankomster som arrangeras. Mycket av träningen går ut på att både ägare och hund är ute och rör på sig, och det är alltid av stor vikt att hundägaren också håller sig aktiv eftersom många moment handlar om att följa hunden och sporra den. Självklart finns det också en social faktor för hundägarna, och många skaffar sig nya vänner och bekanta genom klubbens träffar.

För att få komma till sammankomsterna hos Munkedals brukshundklubb måste man vara medlem. Priserna varierar beroende på ålder, men det kostar omkring 450 kronor för ett år. Det kan sedan också tillkomma separata kostnader för vissa kurser, även om de flesta ingår i medlemsavgiften. Exempel på kurser som anordnas av Munkedals brukshundklubb är valpkurs och allmänlydnad, men också apportering, sök och viltspår. För den som verkligen är intresserad av att hålla sig själv och sin hund nöjd och aktiv är det en bra ide att gå med i en brukshundklubb och för den som bor i Västsverige är denna klubb ett utmärkt alternativ!