Gå på kurser med din hund

Om du har en hund så vet du redan hur mycket roligt man kan ha med den. Att bara vara hemma och mysa, gå på långa promenader eller leka är trivsamt för både dig och hunden. Det finns dock mycket annat man också kan göra om man gillar att hålla sig aktiv. Att börja gå på kurser med sin hund är till exempel roligt både för hunden och ägaren. Svenska brukshundklubben och dess olika lokala förgreningar anordnar flera olika kurser varje vecka som vänder sig till hundägare. Det kan handla om hur man kommer igång med hundsport som agility, lydnad eller söktävlingar och vad man bör tänka på när man till exempel väljer hundras.

Kurser som lydnad och hundsport gynnar dig och din hund

Kurser för hundägare och hundar

Exempel på vanliga kurser som ges av brukshundklubbar runt om i landet är till exempel valpkurser. Dessa syftar till att lära dig som hundägare hur du skapar ett bra förhållande med din hund och vad du bör tänka på när du tränar den. Du får lära dig en hel del om vad en hund behöver när den är valp, och hur du kan få den att lyda och må bra, både fysiskt och mentalt. Dessa kurser är givetvis inget måste att gå på för den som har en hund, men de kan definitivt hjälpa dig att skapa en stark relation till hunden. En kurs som ges av Svenska brukshundklubben just nu handlar till exempel om kommunikation. Hundar mår bra av disciplin och regelbundenhet, men det är samtidigt viktigt att man visar den mycket kärlek.

På kurser som anordnas av Sveriges alla brukshundklubbar får man lära av experter och hundälskare i alla åldrar. Det är inte bara ett bra sätt att få veta mer om sin hund, utan också ett roligt sätt att knyta nya kontakter på. Att gå på kurser med sin hund är helt enkelt både viktigt och kul, och kommer helt klart att göra er relation starkare!